Ferdinánd kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 3 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dkg só
- tej a gyúrhatósághoz
Krémhez:
- 15 dkg margarin
- 13 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- mazsola
Locsoláshoz:
- 1 dl habtejszín
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, a tejet óvatosan, apránként hozzáadva, hogy a tészta lágyabb legyen. Fél órát hagyjuk kelni.
A tésztát négyszögletes formára nyújtjuk, körülbelül fél centiméter vastagra.
A nyújtott tésztát megkenjük előre elkészített krémmel, majd megszórjuk mazsolával.
Ezután feltekerjük a tésztát és hat centiméteres darabokra vágjuk.
A kuglóf formát kivajazzuk és kristálycukorral beszórjuk.
A darabokat állítva, egymástól lazán elhelyezve beletesszük a formába, majd további fél órát kelesztjük.
A sütést 200 fokos sütőben kezdjük, majd a hőmérsékletet mérsékeljük.
Félidőben a süteményt meglocsoljuk cukros habtejszínnel. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »