Ferdinánd kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 3 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dkg só
- tej a gyúrhatósághoz
Krémhez:
- 15 dkg margarin
- 13 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- mazsola
Locsoláshoz:
- 1 dl habtejszín
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, a tejet óvatosan, apránként hozzáadva, hogy a tészta lágyabb legyen. Fél órát hagyjuk kelni.
A tésztát négyszögletes formára nyújtjuk, körülbelül fél centiméter vastagra.
A nyújtott tésztát megkenjük előre elkészített krémmel, majd megszórjuk mazsolával.
Ezután feltekerjük a tésztát és hat centiméteres darabokra vágjuk.
A kuglóf formát kivajazzuk és kristálycukorral beszórjuk.
A darabokat állítva, egymástól lazán elhelyezve beletesszük a formába, majd további fél órát kelesztjük.
A sütést 200 fokos sütőben kezdjük, majd a hőmérsékletet mérsékeljük.
Félidőben a süteményt meglocsoljuk cukros habtejszínnel. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából.