Ferdinánd kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 3 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dkg só
- tej a gyúrhatósághoz
Krémhez:
- 15 dkg margarin
- 13 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- mazsola
Locsoláshoz:
- 1 dl habtejszín
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, a tejet óvatosan, apránként hozzáadva, hogy a tészta lágyabb legyen. Fél órát hagyjuk kelni.
A tésztát négyszögletes formára nyújtjuk, körülbelül fél centiméter vastagra.
A nyújtott tésztát megkenjük előre elkészített krémmel, majd megszórjuk mazsolával.
Ezután feltekerjük a tésztát és hat centiméteres darabokra vágjuk.
A kuglóf formát kivajazzuk és kristálycukorral beszórjuk.
A darabokat állítva, egymástól lazán elhelyezve beletesszük a formába, majd további fél órát kelesztjük.
A sütést 200 fokos sütőben kezdjük, majd a hőmérsékletet mérsékeljük.
Félidőben a süteményt meglocsoljuk cukros habtejszínnel. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









