Dinnye kalács recept

Hozzávalók 1 rúdhoz:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, 4 különböző nagyságú részre osztjuk. A nagyobbik tésztába belekeverjük a pudingot és pár csepp piros ételszínezéket. A 2. tésztánk fehér színű marad, a 3. kisebb tésztába pár csepp zöld ételszínezéket cseppentünk. A 4. legkisebb tésztába is zöld ételszínezék kerül, csak pár cseppel több, hogy sötétebb zöld legyen a tészta.
Összeállítás:
A piros színű tésztánkat téglalap alakúra kinyújtjuk kb 30*20 cm-re és megszórjuk mazsolával. Ezek lesznen a dinnyében a magok. Feltekerjük.
A 2. fehér tésztánkat is kinyújtjuk, majd rátesszük a piros tésztát és becsomagoljuk vele. A 4. sötétzöld tésztánkat kinyújtjuk és derelyevágóval kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Ezután a 3. tésztánkat nyújtjuk ki, amire ráhelyezzük a zöld tésztacsíkokat. Kicsit nyújtófával megsodorjuk, hogy rátapadjanak a csíkok. Ez lesz a dinnye héja.
Megfordítjuk a tésztát és belecsomagoljuk az előző tésztánkat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy 16*10 cm-es kalácsformába tesszük és még 20 percet kelesztjük.
Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd 180 fokra melegített sütőben sütjük kb 50 percet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »