Dinnye kalács recept
Hozzávalók 1 rúdhoz:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, 4 különböző nagyságú részre osztjuk. A nagyobbik tésztába belekeverjük a pudingot és pár csepp piros ételszínezéket. A 2. tésztánk fehér színű marad, a 3. kisebb tésztába pár csepp zöld ételszínezéket cseppentünk. A 4. legkisebb tésztába is zöld ételszínezék kerül, csak pár cseppel több, hogy sötétebb zöld legyen a tészta.
Összeállítás:
A piros színű tésztánkat téglalap alakúra kinyújtjuk kb 30*20 cm-re és megszórjuk mazsolával. Ezek lesznen a dinnyében a magok. Feltekerjük.
A 2. fehér tésztánkat is kinyújtjuk, majd rátesszük a piros tésztát és becsomagoljuk vele. A 4. sötétzöld tésztánkat kinyújtjuk és derelyevágóval kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Ezután a 3. tésztánkat nyújtjuk ki, amire ráhelyezzük a zöld tésztacsíkokat. Kicsit nyújtófával megsodorjuk, hogy rátapadjanak a csíkok. Ez lesz a dinnye héja.
Megfordítjuk a tésztát és belecsomagoljuk az előző tésztánkat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy 16*10 cm-es kalácsformába tesszük és még 20 percet kelesztjük.
Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd 180 fokra melegített sütőben sütjük kb 50 percet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!