Dinnye kalács recept

Hozzávalók 1 rúdhoz:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, 4 különböző nagyságú részre osztjuk. A nagyobbik tésztába belekeverjük a pudingot és pár csepp piros ételszínezéket. A 2. tésztánk fehér színű marad, a 3. kisebb tésztába pár csepp zöld ételszínezéket cseppentünk. A 4. legkisebb tésztába is zöld ételszínezék kerül, csak pár cseppel több, hogy sötétebb zöld legyen a tészta.
Összeállítás:
A piros színű tésztánkat téglalap alakúra kinyújtjuk kb 30*20 cm-re és megszórjuk mazsolával. Ezek lesznen a dinnyében a magok. Feltekerjük.
A 2. fehér tésztánkat is kinyújtjuk, majd rátesszük a piros tésztát és becsomagoljuk vele. A 4. sötétzöld tésztánkat kinyújtjuk és derelyevágóval kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Ezután a 3. tésztánkat nyújtjuk ki, amire ráhelyezzük a zöld tésztacsíkokat. Kicsit nyújtófával megsodorjuk, hogy rátapadjanak a csíkok. Ez lesz a dinnye héja.
Megfordítjuk a tésztát és belecsomagoljuk az előző tésztánkat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy 16*10 cm-es kalácsformába tesszük és még 20 percet kelesztjük.
Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd 180 fokra melegített sütőben sütjük kb 50 percet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »