Dinnye kalács recept
Hozzávalók 1 rúdhoz:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, 4 különböző nagyságú részre osztjuk. A nagyobbik tésztába belekeverjük a pudingot és pár csepp piros ételszínezéket. A 2. tésztánk fehér színű marad, a 3. kisebb tésztába pár csepp zöld ételszínezéket cseppentünk. A 4. legkisebb tésztába is zöld ételszínezék kerül, csak pár cseppel több, hogy sötétebb zöld legyen a tészta.
Összeállítás:
A piros színű tésztánkat téglalap alakúra kinyújtjuk kb 30*20 cm-re és megszórjuk mazsolával. Ezek lesznen a dinnyében a magok. Feltekerjük.
A 2. fehér tésztánkat is kinyújtjuk, majd rátesszük a piros tésztát és becsomagoljuk vele. A 4. sötétzöld tésztánkat kinyújtjuk és derelyevágóval kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Ezután a 3. tésztánkat nyújtjuk ki, amire ráhelyezzük a zöld tésztacsíkokat. Kicsit nyújtófával megsodorjuk, hogy rátapadjanak a csíkok. Ez lesz a dinnye héja.
Megfordítjuk a tésztát és belecsomagoljuk az előző tésztánkat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy 16*10 cm-es kalácsformába tesszük és még 20 percet kelesztjük.
Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd 180 fokra melegített sütőben sütjük kb 50 percet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










