Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalácskoszorú recept

Kalácskoszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • pici só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg margarin
    • 2,5 dl tej
    • 1 csomag szárított élesztő vagy 2,5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére

    Elkészítése:

    Minden hozzávaló legyen szoba hőmérsékletű.

    A kalácskoszorú készítésének első lépése, hogy egy dl langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt és 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk.

    Közben egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe egy mélyedés készítünk és beletesszük a tojásoksárgáját, 2 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot, a lágy margarint, a tejet, pici sót és a felfuttatott élesztőt.

    Alaposan összegyúrjuk, addig dolgozzuk a tésztát, amíg aprócska hólyagok keletkeznek a tésztán. Egy tiszta konyharuhával takarjuk le és meleg helyen kelesszük egy órát.

    Borítsuk egy lisztezett deszkára a megkelt tésztát és osszuk el három egyenlő részre, majd sodorjunk belőlük rudakat. Ezekből a rudakból fonjuk össze a kalácsot, majd tegyük kivajazott jénai tálba vagy kerek tortaformába.

    A tetejét kenjük le a felvert tojással és ismét hagyjuk kelni fél órán keresztül.

    Közben a sütőt melegítsük elő 170 fokra.

    Fél óra elteltével ismét kenjük le a kalácskoszorút tojással, így szép fényes lesz a kisült kalács.

    Tegyük a sütőbe, nagyjából 40 perc alatt meg is sül. Ha túlságosan pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.

    A kisült kalácskoszorút tegyük rácsra hűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá