Hozzávalók:
Elkészítése:
Minden hozzávaló legyen szoba hőmérsékletű.
A kalácskoszorú készítésének első lépése, hogy egy dl langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt és 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk.
Közben egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe egy mélyedés készítünk és beletesszük a tojásoksárgáját, 2 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot, a lágy margarint, a tejet, pici sót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk, addig dolgozzuk a tésztát, amíg aprócska hólyagok keletkeznek a tésztán. Egy tiszta konyharuhával takarjuk le és meleg helyen kelesszük egy órát.
Borítsuk egy lisztezett deszkára a megkelt tésztát és osszuk el három egyenlő részre, majd sodorjunk belőlük rudakat. Ezekből a rudakból fonjuk össze a kalácsot, majd tegyük kivajazott jénai tálba vagy kerek tortaformába.
A tetejét kenjük le a felvert tojással és ismét hagyjuk kelni fél órán keresztül.
Közben a sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Fél óra elteltével ismét kenjük le a kalácskoszorút tojással, így szép fényes lesz a kisült kalács.
Tegyük a sütőbe, nagyjából 40 perc alatt meg is sül. Ha túlságosan pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
A kisült kalácskoszorút tegyük rácsra hűlni.