Kakaós tekert kalács recept

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 tk cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
A liszteket a sóval és a maradék cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt,a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk.
A végén adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük és az egyik tésztába jól beledolgozzuk.
Külön, letakarva kétszeresére kelesztjük a tésztákat.
A megkelt tésztákat lisztezett deszkára borítjuk és kalácsforma nagyságúra nyújtjuk.
A fehér tészta lesz alul,majd rátesszük a kakaós tésztát és feltekerjük.
Sütőpapírral béleljük ki a formát és a kalácsot beletesszük. Letakarjuk és addig kelesztjük újból, míg a formát ki nem tölti.
Felvert tojássárgájával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 15 percig, majd visszavesszük 165 fokra és még további 20 percig sütjük.
Ha pirulna teteje, takarjuk le alufóliával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »