Kakaós kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszthez keverjük a sót, cukrot, szárított élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet. Elkezdjük dagasztani, majd végül az olvasztott vajjal szép fényesre dagasztjuk.
Ha a tésztát rugalmasra dagasztottuk felezzük el és az egyikhez adjuk hozzá a kakaós masszát és jól dolgozzuk el benne. A kakaóporhoz csak annyi vizet adjunk, hogy picit pépes legyen, de ne folyós, mert így könnyebb eldolgozni a tésztában. Hagyjuk kelni, amíg a duplájukra nő a térfogatuk (ez kb 1 óra).
Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztákat egyforma nagyságúra. A sima tésztára tegyük a kakaós tésztára és tekerjük fel, majd tegyük bele egy kicsi tepsibe vagy egy kalács formába. Kenjük meg tojással és hagyjuk újra kelni fél órát. Közben melegítsük elő a sütőt.
Ha újra megkelt, kenjük meg újra tojással és tegyük be a sütőbe. 180-200 fokon süssük legalább 30-40 percig a sütő alsó rácsán. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »