Kakaós kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszthez keverjük a sót, cukrot, szárított élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet. Elkezdjük dagasztani, majd végül az olvasztott vajjal szép fényesre dagasztjuk.
Ha a tésztát rugalmasra dagasztottuk felezzük el és az egyikhez adjuk hozzá a kakaós masszát és jól dolgozzuk el benne. A kakaóporhoz csak annyi vizet adjunk, hogy picit pépes legyen, de ne folyós, mert így könnyebb eldolgozni a tésztában. Hagyjuk kelni, amíg a duplájukra nő a térfogatuk (ez kb 1 óra).
Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztákat egyforma nagyságúra. A sima tésztára tegyük a kakaós tésztára és tekerjük fel, majd tegyük bele egy kicsi tepsibe vagy egy kalács formába. Kenjük meg tojással és hagyjuk újra kelni fél órát. Közben melegítsük elő a sütőt.
Ha újra megkelt, kenjük meg újra tojással és tegyük be a sütőbe. 180-200 fokon süssük legalább 30-40 percig a sütő alsó rácsán. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »