Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos fánk recept

Joghurtos fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 1 púpos ek porcukor
    • 5 dkg friss élesztő
    • 1 dl étolaj
    • pici só
    • 1 kis doboz natúr joghurt
    • langyos víz (kb 4-5 dl)
    • 6-7 dl étolaj a sütéshez
    • barackíz
    • porcukor

    Elkészítése:

    A szárazanyagokat elkeverjük, átszitáljuk, kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, ráöntünk kb 1 dl langyos vizet és miután feljött, az olaj, a joghurt és további langyos víz hozzáadásával szép sima és puha tésztát készítünk.

    Letakarva meleg helyen 35-40 percet kelesztjük.

    A tésztát egy étolajjal lekent felületre borítjuk, a tenyerünkkel kissé széthúzzuk, szétlapítjuk, hogy mindenhol egyenletesen kb 2-2,5 cm vastag legyen és kör alakúra szaggatjuk.

    További 12-15 percet kelesztjük.

    Az étolajat egy lábasban felhevítjük. A tésztába a szokásos módon az ujjunkkal a közepébe kis lyukat nyomkodva megsütjük úgy, hogy átforgatásig fedő alatt, majd azután a másik oldalát fedő nélkül szép pirosra sütjük.

    Rácson lecsepegtetjük és papírszalvétával terített tálcára tesszük.

    Sűrű barackízt kanalazunk a közepébe, megszórjuk porcukorral és máris tálalható!

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A szaggatásnál leeső csücsköket én össze szoktam gyúrni, pihentetem kicsit, majd kis gömböcöket vagy rudacskákat sodrok és azokat is kisütöm. Kitűnő kis mártogatós szokott lenni belőle! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá