Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hűtős fánk recept

Hűtős fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg liszt
    • 2 cs élesztő (nincs elírva!!!)
    • 4 dl langyos tejben
    • 2 kis pohár tejföl (300 g)
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt citromhéj
    • 2 tk cukor
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne.

    A liszthez hozzáadjuk a citromhéjat, tojást, tejfölt és a felfuttatott élesztőt, majd jól kidagasztjuk. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk.

    A kész tésztát letakarjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

    A deszkát alaposan belisztezzük, majd a tésztát ráöntjük és kb 2 ujjnyi vastagra sodorjuk, vagy kézzel kilapítjuk.

    Kiszaggatjuk a fánkokat, majd letakarjuk és 15 percig pihentetjük.

    Egy nagyobb edényben olajat melegítünk, de ne legyen forró! A fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.

    Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá