Hűtős fánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hűtős fánk

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 2 cs élesztő (nincs elírva!!!)
  • 4 dl langyos tejben
  • 2 kis pohár tejföl (300 g)
  • 2 egész tojás
  • reszelt citromhéj
  • 2 tk cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne.

A liszthez hozzáadjuk a citromhéjat, tojást, tejfölt és a felfuttatott élesztőt, majd jól kidagasztjuk. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk.

A kész tésztát letakarjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

A deszkát alaposan belisztezzük, majd a tésztát ráöntjük és kb 2 ujjnyi vastagra sodorjuk, vagy kézzel kilapítjuk.

Kiszaggatjuk a fánkokat, majd letakarjuk és 15 percig pihentetjük.

Egy nagyobb edényben olajat melegítünk, de ne legyen forró! A fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.

Porcukorral és lekvárral tálaljuk.