Húsostáska (maradékmentő) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 2dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 10dkg puha vaj
- 1 kk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 2-3 szelet maradék sülthús
- 13-15 cm lángolt kolbász
- 20 dkg sajt
- 1 kis üveges gomba
- 1 fej lilahagyma
- 1 piros színű tv paprika
- 2 paradicsom
- só és bors
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Letakarva 1 órát pihentetjük.
Amíg kel a tészta, a töltelékhez a hozzávalókat apró kockákra, a kolbászt vékony félkarikákra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen fél centi vékony téglalap formára kisodorjuk és kb 8*18 cm-es darabokra felvágjuk. Gondolatban megfelezzük, egyik felére ráteszünk egy nagy kanállal a töltelékből, másik felén keresztben csíkokat vágunk.
A széleit megkenjük tojással és a tetejének valót ráhajtjuk a töltelékre. A széleit az ujjunkkal egy kicsit összelapítjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
A tetejüket megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk egy pici szezámmagot és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni.
Jó étvágyat kívánok!