Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsostáska (maradékmentő) recept

Húsostáska (maradékmentő)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 70 dkg liszt
    • 2dkg élesztő
    • 1,5 dl langyos tej
    • 10dkg puha vaj
    • 1 kk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 2-3 szelet maradék sülthús
    • 13-15 cm lángolt kolbász
    • 20 dkg sajt
    • 1 kis üveges gomba
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 piros színű tv paprika
    • 2 paradicsom
    • só és bors

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

    A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Letakarva 1 órát pihentetjük.

    Amíg kel a tészta, a töltelékhez a hozzávalókat apró kockákra, a kolbászt vékony félkarikákra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk.

    A megkelt tésztát lisztezett felületen fél centi vékony téglalap formára kisodorjuk és kb 8*18 cm-es darabokra felvágjuk. Gondolatban megfelezzük, egyik felére ráteszünk egy nagy kanállal a töltelékből, másik felén keresztben csíkokat vágunk.

    A széleit megkenjük tojással és a tetejének valót ráhajtjuk a töltelékre. A széleit az ujjunkkal egy kicsit összelapítjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

    A tetejüket megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk egy pici szezámmagot és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá