Húsostáska (maradékmentő)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsostáska (maradékmentő)

Hozzávalók:
Tészta:

  • 70 dkg liszt
  • 2dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 10dkg puha vaj
  • 1 kk só
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 2-3 szelet maradék sülthús
  • 13-15 cm lángolt kolbász
  • 20 dkg sajt
  • 1 kis üveges gomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 piros színű tv paprika
  • 2 paradicsom
  • só és bors

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Letakarva 1 órát pihentetjük.

Amíg kel a tészta, a töltelékhez a hozzávalókat apró kockákra, a kolbászt vékony félkarikákra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen fél centi vékony téglalap formára kisodorjuk és kb 8*18 cm-es darabokra felvágjuk. Gondolatban megfelezzük, egyik felére ráteszünk egy nagy kanállal a töltelékből, másik felén keresztben csíkokat vágunk.

A széleit megkenjük tojással és a tetejének valót ráhajtjuk a töltelékre. A széleit az ujjunkkal egy kicsit összelapítjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

A tetejüket megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk egy pici szezámmagot és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni.

Jó étvágyat kívánok!