Hokkaido kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg búza finomliszt
- csipet só
- 3 ek cukor
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín (minimum 30 %-os)
- 3 dkg élesztő
Kenéshez:
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 2 cs bourbon vaníliás cukor
- mazsola ízlés szerint
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
Egy edénybe öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tejszínt, majd az élesztőt és alaposan összegyúrjuk, majd kb 10 percig dagasztjuk.
A tészta természetesen géppel is összeállítható.
A kész tésztát letakarjuk, majd 20 percig pihentetjük. Utána újra dagasztjuk kb 10-15 percig a tésztát. Ekkor újra letakarjuk és kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük (a dupla dagasztástól nagyon könnyű lesz a tésztánk).
Közben a vajat/margarint felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot. Egy kalácsformát sütőpapírral kibélelünk.
A megkelt tésztát kivorítjuk a nyújtódeszkára, kézzel kissé kinyomkodjuk, majd 4 részre vágjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk oválisra (olyan szélesre, mint a forma), majd megkenjük a vaníliás vajjal/margarinnal, ízlés szerint megszórjuk mazsolával, majd feltekerjük.
A tekercset beletesszük a formába.
A másik három tésztával is így jűrunk el, majd a maradék margarinnal lekenjük az egészet, majd letakarva kb 30 percig kelesztjük.
A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.
A megkelt kalács tetejét lekenjük felvert tojással, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha közben nagyon barnulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit a formában, majd rácsra téve hűtsük ki.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »