Hokkaido kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg búza finomliszt
- csipet só
- 3 ek cukor
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín (minimum 30 %-os)
- 3 dkg élesztő
Kenéshez:
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 2 cs bourbon vaníliás cukor
- mazsola ízlés szerint
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
Egy edénybe öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tejszínt, majd az élesztőt és alaposan összegyúrjuk, majd kb 10 percig dagasztjuk.
A tészta természetesen géppel is összeállítható.
A kész tésztát letakarjuk, majd 20 percig pihentetjük. Utána újra dagasztjuk kb 10-15 percig a tésztát. Ekkor újra letakarjuk és kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük (a dupla dagasztástól nagyon könnyű lesz a tésztánk).
Közben a vajat/margarint felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot. Egy kalácsformát sütőpapírral kibélelünk.
A megkelt tésztát kivorítjuk a nyújtódeszkára, kézzel kissé kinyomkodjuk, majd 4 részre vágjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk oválisra (olyan szélesre, mint a forma), majd megkenjük a vaníliás vajjal/margarinnal, ízlés szerint megszórjuk mazsolával, majd feltekerjük.
A tekercset beletesszük a formába.
A másik három tésztával is így jűrunk el, majd a maradék margarinnal lekenjük az egészet, majd letakarva kb 30 percig kelesztjük.
A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.
A megkelt kalács tetejét lekenjük felvert tojással, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha közben nagyon barnulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit a formában, majd rácsra téve hűtsük ki.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










