Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hókifli recept

Hókifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg rétesliszt
    • 25 dkg margarin
    • 2 dl tejföl
    • csipetnyi só

    Töltelékhez:

    • 15-15 dkg darált dió és darált mák
    • 15 dkg porcukor
    • 1 kisebb citrom reszelt héja
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • kevés rum
    • 0,3 dl tej

    Forgatáshoz:

    • 20 dkg vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a sóval és a tejföllel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Két részre osztjuk, kissé meggömbölygetjük, majd letakarva 15 percre félrerakjuk.

    A diót a fele porcukorral, fele reszelt citromhéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral és a rummal ízesítjük, összekeverjük. A máktölteléket ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele.

    A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb 3 mm vékonyságúra nyújtjuk, majd egy kb 7 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
    A tésztakorongok alsó részére 1-1 mokkáskanálnyi tölteléket halmozunk, feltekerjük, kissé meghajlítjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes lángnál kb 15 percig sütjük.

    Még melegen megforgatjuk a vaníliás porcukorban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá