Hókifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hókifli

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • csipetnyi só

Töltelékhez:

  • 15-15 dkg darált dió és darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés rum
  • 0,3 dl tej

Forgatáshoz:

  • 20 dkg vaníliás porcukor

Elkészítése:

A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a sóval és a tejföllel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Két részre osztjuk, kissé meggömbölygetjük, majd letakarva 15 percre félrerakjuk.

A diót a fele porcukorral, fele reszelt citromhéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral és a rummal ízesítjük, összekeverjük. A máktölteléket ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele.

A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb 3 mm vékonyságúra nyújtjuk, majd egy kb 7 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A tésztakorongok alsó részére 1-1 mokkáskanálnyi tölteléket halmozunk, feltekerjük, kissé meghajlítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes lángnál kb 15 percig sütjük.

Még melegen megforgatjuk a vaníliás porcukorban.