Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőzacskóban sült kenyér recept

Sütőzacskóban sült kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kávéskanál só
    • 1 evőkanál cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 2 csésze finomliszt
    • 1 csésze rétesliszt
    • 1 csésze víz
    • tej

    Elkészítése:

    Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A dagasztáshoz az összes hozzávalót a robotgép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is, majd addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. A tésztát letakarva, meleg helyen 1,5 órán át kelesztjük.

    Ezután jól átgyúrjuk, megformázzuk a kenyeret, a tetejét bevagdossuk, majd vizes kézzel átsimítjuk. A formázott kenyeret sütőzacskóba helyezzük, a zacskó száját bekötjük, és több helyen megszurkáljuk. Kicsit még hagyjuk pihenni, majd a gázsütőt 5-6. fokozatra előmelegítve 30-40 perc alatt készre sütjük a kenyeret.

    Miután megsült, hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletelnénk.

    Jó tanácsok:

    1. Pihentetés: A sütőzacskóban történő sütés előtt érdemes még egy rövid pihenőt adni a kenyérnek, hogy még jobban megemelkedjen.
    2. Sütőzacskó szurkálása: A sütőzacskót mindig szurkáljuk meg, hogy a gőz el tudjon távozni, így a kenyér szépen megsül anélkül, hogy túlpuhulna.
    3. Kihűlés: Fontos, hogy a kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt, így megőrzi a belseje a puha állagát
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá