Sütőzacskóban sült kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kávéskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 2 csésze finomliszt
- 1 csésze rétesliszt
- 1 csésze víz
- tej
Elkészítése:
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A dagasztáshoz az összes hozzávalót a robotgép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is, majd addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. A tésztát letakarva, meleg helyen 1,5 órán át kelesztjük.
Ezután jól átgyúrjuk, megformázzuk a kenyeret, a tetejét bevagdossuk, majd vizes kézzel átsimítjuk. A formázott kenyeret sütőzacskóba helyezzük, a zacskó száját bekötjük, és több helyen megszurkáljuk. Kicsit még hagyjuk pihenni, majd a gázsütőt 5-6. fokozatra előmelegítve 30-40 perc alatt készre sütjük a kenyeret.
Miután megsült, hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletelnénk.
Jó tanácsok:
- Pihentetés: A sütőzacskóban történő sütés előtt érdemes még egy rövid pihenőt adni a kenyérnek, hogy még jobban megemelkedjen.
- Sütőzacskó szurkálása: A sütőzacskót mindig szurkáljuk meg, hogy a gőz el tudjon távozni, így a kenyér szépen megsül anélkül, hogy túlpuhulna.
- Kihűlés: Fontos, hogy a kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt, így megőrzi a belseje a puha állagát
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »