Sütőzacskóban sült kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kávéskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 2 csésze finomliszt
- 1 csésze rétesliszt
- 1 csésze víz
- tej
Elkészítése:
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A dagasztáshoz az összes hozzávalót a robotgép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is, majd addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. A tésztát letakarva, meleg helyen 1,5 órán át kelesztjük.
Ezután jól átgyúrjuk, megformázzuk a kenyeret, a tetejét bevagdossuk, majd vizes kézzel átsimítjuk. A formázott kenyeret sütőzacskóba helyezzük, a zacskó száját bekötjük, és több helyen megszurkáljuk. Kicsit még hagyjuk pihenni, majd a gázsütőt 5-6. fokozatra előmelegítve 30-40 perc alatt készre sütjük a kenyeret.
Miután megsült, hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletelnénk.
Jó tanácsok:
- Pihentetés: A sütőzacskóban történő sütés előtt érdemes még egy rövid pihenőt adni a kenyérnek, hogy még jobban megemelkedjen.
- Sütőzacskó szurkálása: A sütőzacskót mindig szurkáljuk meg, hogy a gőz el tudjon távozni, így a kenyér szépen megsül anélkül, hogy túlpuhulna.
- Kihűlés: Fontos, hogy a kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt, így megőrzi a belseje a puha állagát
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









