Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, jalapeno szódás kenyér recept

Sajtos, jalapeno szódás kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 27 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag szódabikarbóna
    • 1 teáskanál só
    • 10 dkg ementáli sajt (reszelve)
    • 1 ek jalapeño (zöld és piros is)
    • 200 ml sör (világos)

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat keverjük össze.

    Adjuk hozzá a reszelt sajtot, valamint a kétféle (zöld és piros) színű, apróra vágott paprikát. Óvatosan adagolva a sört, kikeverjük a tésztát. Nem használunk vizet!

    Formázzunk a kész tésztából egy kis cipót (olajos kézzel könnyebb a formázás). Egy kisebb tepsit kilisztezünk, majd a formázott tésztát beletesszük. A tészta tetejét liszttel meghintjük, valamint késsel bevagdaljuk.

    A sütőt beállítjuk hőlégkeverésre, 190 fokon megsütjük a kenyeret. Amikor “üregesen” kopog, kb 30 perc múlva, kivesszük a sütőből. A kenyeret egy rácsra helyezzük hűlni.

    Tipp:

    A zöldpaprika mindig erősebb, mint a piros. Az erősséget, arányokat ízlésed szerint állíthatod be.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá