Sajtos, jalapeno szódás kenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 27 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg ementáli sajt (reszelve)
  • 1 ek jalapeño (zöld és piros is)
  • 200 ml sör (világos)

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat keverjük össze.

Adjuk hozzá a reszelt sajtot, valamint a kétféle (zöld és piros) színű, apróra vágott paprikát. Óvatosan adagolva a sört, kikeverjük a tésztát. Nem használunk vizet!

Formázzunk a kész tésztából egy kis cipót (olajos kézzel könnyebb a formázás). Egy kisebb tepsit kilisztezünk, majd a formázott tésztát beletesszük. A tészta tetejét liszttel meghintjük, valamint késsel bevagdaljuk.

A sütőt beállítjuk hőlégkeverésre, 190 fokon megsütjük a kenyeret. Amikor “üregesen” kopog, kb 30 perc múlva, kivesszük a sütőből. A kenyeret egy rácsra helyezzük hűlni.

Tipp:

A zöldpaprika mindig erősebb, mint a piros. Az erősséget, arányokat ízlésed szerint állíthatod be.