Rozsos, magvas kenyér recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 320 g langyos víz
- 150 g rozsliszt
- 350 g kenyérliszt
- 1 tasak instant élesztő
- kb 1 ek só (ízlés szerint kevesebb is adható hozzá)
- cukor (1 tk)
- magvak izlés szerint (szezámmag, napraforgómag, tökmag, …stb, ki-mit szeret)
Elkészítése:
A hozzávalókat a gép táljába mérjük és elkezdjük összeállítani a géppel a tésztát, majd kb 10 percig dagasztatjuk vele.
Ha nincs ilyen gépünk, akkor természetesen kézzel is összeállíthatjuk és dagasszuk szép hólyagosra.
A kész tésztát formázzuk gombóccá és takarjuk le, majd langyos helyen hagyjuk kelni kb 2 órán át.
A megkelt tésztát enyhén gyúrjuk át, alakítsuk ki a kenyér formáját, majd tegyük egy tapadásmentes kenyérformába. A tetejét éles késsel vágjuk be, spricceljük le kebés vízzel és szórjuk meg tetszés szerinti magvakkal.
180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 25 percig.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.