Rozsos, magvas kenyér recept

Hozzávalók:
- 320 g langyos víz
- 150 g rozsliszt
- 350 g kenyérliszt
- 1 tasak instant élesztő
- kb 1 ek só (ízlés szerint kevesebb is adható hozzá)
- cukor (1 tk)
- magvak izlés szerint (szezámmag, napraforgómag, tökmag, …stb, ki-mit szeret)
Elkészítése:
A hozzávalókat a gép táljába mérjük és elkezdjük összeállítani a géppel a tésztát, majd kb 10 percig dagasztatjuk vele.
Ha nincs ilyen gépünk, akkor természetesen kézzel is összeállíthatjuk és dagasszuk szép hólyagosra.
A kész tésztát formázzuk gombóccá és takarjuk le, majd langyos helyen hagyjuk kelni kb 2 órán át.
A megkelt tésztát enyhén gyúrjuk át, alakítsuk ki a kenyér formáját, majd tegyük egy tapadásmentes kenyérformába. A tetejét éles késsel vágjuk be, spricceljük le kebés vízzel és szórjuk meg tetszés szerinti magvakkal.
180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 25 percig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »