Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magvas, teljes kiörlésű kenyér recept

Magvas, teljes kiörlésű kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3,5 dl víz
    • csipet cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 50 dkg teljes kiörlésű liszt
    • 10 dkg magkeverék
    • 2 tk só
    • 2-3 ek olaj

    Elkészítése:

    A vizet megmelegítjük, de ne legyen forró. Hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.

    Közben a magkeveréket elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet és az élesztős vizet, az olajat, majd alaposan összegyúrjuk. Természetesen géppel is elvégezhetjük ezt a folyamtatot.

    Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.

    Ha megkelt, akkor kissé átmozgatjuk a tésztát, hosszúkás, cipó alakúra formázzuk, majd sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük. Éles késsel 3 helyen bevágjuk, majd újabb 30 percig kelesztjük.

    Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    A megkelt tésztát lespricceljük vízzel, rátesszük a jénai tetejét, majd az előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Ha megsült, rácsra tesszk és kihűtjük.

    Az így elkészült kenyér kb 90 dkg lesz.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá