Magvas, teljes kiörlésű kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3,5 dl víz
- csipet cukor
- 3 dkg élesztő
- 50 dkg teljes kiörlésű liszt
- 10 dkg magkeverék
- 2 tk só
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A vizet megmelegítjük, de ne legyen forró. Hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Közben a magkeveréket elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet és az élesztős vizet, az olajat, majd alaposan összegyúrjuk. Természetesen géppel is elvégezhetjük ezt a folyamtatot.
Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
Ha megkelt, akkor kissé átmozgatjuk a tésztát, hosszúkás, cipó alakúra formázzuk, majd sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük. Éles késsel 3 helyen bevágjuk, majd újabb 30 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A megkelt tésztát lespricceljük vízzel, rátesszük a jénai tetejét, majd az előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Ha megsült, rácsra tesszk és kihűtjük.
Az így elkészült kenyér kb 90 dkg lesz.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










