Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bajor rozskenyér recept

Bajor rozskenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 40 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
    • 10 dkg finomliszt
    • 1 ek cukor
    • 1 tasak instant élesztőpor
    • 3 dl sör
    • 2 kávéskanál só
    • 1 kávéskanál őrölt kömény
    • pirított, hántolt napraforgómag és szezámmag (+ ízlés szerint magok)

    Elkészítése:

    A hozzávalókat kemény tésztává dagasztjuk, majd letakarva 2 órán át kelesztjük meleg helyen.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk és cipót formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd vizes ecsettel átkenjük.

    Ismét pihentetjük 1 órát, majd 190 fokos előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek