Bajor rozskenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 ek cukor
  • 1 tasak instant élesztőpor
  • 3 dl sör
  • 2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • pirított, hántolt napraforgómag és szezámmag (+ ízlés szerint magok)

Elkészítése:

A hozzávalókat kemény tésztává dagasztjuk, majd letakarva 2 órán át kelesztjük meleg helyen.

A megkelt tésztát átgyúrjuk és cipót formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd vizes ecsettel átkenjük.

Ismét pihentetjük 1 órát, majd 190 fokos előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.