Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi barack és szilvalekváros bukta recept

Házi barack és szilvalekváros bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • kb 3,5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 70 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 dkg olvasztott margarin
    • pici só
    • 1 citrom reszelt héja

    A bukták lekenéséhez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk cukor

    A töltelékhez:

    • házi baracklekvár, szilvalekvár

    A bukta locsolásához:

    • 80 ml langyos tej
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

    A lisztet átszitáljuk, majd a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a maradék tejjel,  a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát dagasztunk.

    Duplájára kelesztjük.

    Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk.

    8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk.

    Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm)sorakoztatjuk, felvert, cukros tojással a buktákat lekenjük.

    Még egyszer kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

    A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    A sütő hőfoka

    200 fok

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá