Házi barack és szilvalekváros bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- kb 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 70 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 dkg olvasztott margarin
- pici só
- 1 citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk cukor
A töltelékhez:
- házi baracklekvár, szilvalekvár
A bukta locsolásához:
- 80 ml langyos tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, majd a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a maradék tejjel, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát dagasztunk.
Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk.
Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm)sorakoztatjuk, felvert, cukros tojással a buktákat lekenjük.
Még egyszer kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
A sütő hőfoka
200 fok
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »