Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagyományos fánk recept

Hagyományos fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 kávéskanál só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 dkg margarin
    • 5 dl napraforgó olaj
    • 2 ek porcukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.

    A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.

    Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta. Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá