Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés hókifli recept

Gesztenyés hókifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 2 dl natúr joghurt
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    A töltelékhez:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 20 ml rumaroma
    • 5 dkg vaj
    • 1 cs vaníliás cukor

    A szóráshoz:

    • 1 evőkanál vaníliás porcukor

    A díszítéshez:

    • 5 dkg aprított dió

    A kenéshez:

    • tojásfehérje

    Elkészítése:

    Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral.

    A tészta hozzávalóit összedolgozom, majd 1 órát hűtőben pihentetem.

    Ezután kinyújtom 3 mm-es vastagságúra és 7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom.

    Elkészítem a tölteléket: simára keverem a hozzávalókat. Mindegyik korongra teszek a töltelékből, amit kissé elkenek.
    Behajtom és sodrom a tészta széleit, majd enyhén felvert tojásfehérjével, az ujjaim segítségével bekenem, hogy tapadjon és felsodrom kifli formájúvá.

    Tetejét megkenem tojásfehérjével és rászórom a diót.

    Előmelegített sütőben 180-200 fokon, 20 perc alatt szép világosra sütöm.

    Még forrón megszórom a vaníliás porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá