Gesztenyés hókifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 ml rumaroma
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás cukor

A szóráshoz:

  • 1 evőkanál vaníliás porcukor

A díszítéshez:

  • 5 dkg aprított dió

A kenéshez:

  • tojásfehérje

Elkészítése:

Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral.

A tészta hozzávalóit összedolgozom, majd 1 órát hűtőben pihentetem.

Ezután kinyújtom 3 mm-es vastagságúra és 7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom.

Elkészítem a tölteléket: simára keverem a hozzávalókat. Mindegyik korongra teszek a töltelékből, amit kissé elkenek.
Behajtom és sodrom a tészta széleit, majd enyhén felvert tojásfehérjével, az ujjaim segítségével bekenem, hogy tapadjon és felsodrom kifli formájúvá.

Tetejét megkenem tojásfehérjével és rászórom a diót.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon, 20 perc alatt szép világosra sütöm.

Még forrón megszórom a vaníliás porcukorral.