Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszervajas mini kalácsok recept

Fűszervajas mini kalácsok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Kalács:

    • 500 g finomliszt
    • 125 ml víz
    • 125 ml tej
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 70 g vaj

    Fűszervaj:

    • 100 g vaj
    • 50 g fokhagyma
    • fél csokor petrezselyemzöld

    Tetejére:

    • tojás

    Elkészítése:

    A tejet, vizet és a cukrot meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne.

    A lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, tojást és elkezdjük összeállítani a tésztát. Gyúrás közben adjuk hozzá a puha vajat és azzal együtt állítjuk össze a tésztát, majd dagasztjuk kb 10 percig. A liszt minőségétől függően igényelhet több lisztet vagy folyadékot még. A kezünktől és az edény falától elváló tésztát kell kapnunk.

    Letakarjuk és duplájára kelesztjük.

    Közben elkészítjük a fűszervajat. A puha vajba belekeverjük a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselymet.

    A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd kb 30 grammnyi darabokra vágjuk és mindegyiket gömbölyítjük, majd letakarjuk és újabb 10 percig pihentetjük.

    A kis darabokat kisodorjuk kb arasznyi hosszú rudakká és 3-3 darabot összefonunk vagy ízlés szerint máshogyan megformázzuk. A széleit jól nyomkodhzj össze, hogy kelés és sütés közben ne nyíljanak szét.

    A megformázott kalácsokat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és kb 30 percig kelesztjük. A kalácsok felületét lekenjük felvert tojással, majd eloszlatjuk rajtuk a fűszervajat (mi ezt habzsákkal tettük) és 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek