Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fügés-nutellás pite recept

Fügés-nutellás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 1/2 instant élesztő
    • 3 dkg sütőmargarin
    • 1 ek kristálycukor
    • csipet só
    • 1 ek natúr joghurt
    • 0,6 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 1 tk búzadara
    • 5-6 db érett füge
    • 3 nagy ek nutella
    • 1 ek mazsola

    Lekenéshez:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és a sót, ezután elmorzsoljuk a margarinnal, végül beletesszük a joghurtot és a langyos tej adagolásával összegyúrjuk az anyagokat, puha tésztagombócot készítünk.

    Letakarva pihentetjük 20-25 percet.

    Lisztezett felületen 7-8mm vastag kör alakra sodorjuk, rátesszük a piteformát (nekem még nincsen, de a magas falú fém serpenyő is megfelelt) és a peremére ráhagyva még legalább 3 centit, szépen körbevágjuk. A leeső szélét félretesszük rácsozáshoz.

    A serpenyőt vagy pitesütőt sütőpapírral kibéleljük és beletesszük a tésztát, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen a pereme.

    Az alját megszórjuk a búzadarával, kirakjuk félbevágott fügével, teszünk közé pár szem mazsolát, végül a nutellát is rákenjük a fügék tetejére.

    A félretett tésztaszéleket felcsíkozzuk és miután megkentük tojással, berácsozzuk vele a pite tetejét.

    Ha maradt még egy kis tésztadarabka, kinyújtjuk és vékonyra szelt félfüge szeleteket rátéve egy rózsát is tekerhetünk díszítésnek.

    190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-22 perc alatt megsütjük.

    Még forrón porcukorral meghintjük és kb. 15 perc elteltével már visszahűl annyira, hogy szeletelésnél nem folyik ki a nutella!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá