Hozzávalók:
Töltelék:
Lekenéshez:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és a sót, ezután elmorzsoljuk a margarinnal, végül beletesszük a joghurtot és a langyos tej adagolásával összegyúrjuk az anyagokat, puha tésztagombócot készítünk.
Letakarva pihentetjük 20-25 percet.
Lisztezett felületen 7-8mm vastag kör alakra sodorjuk, rátesszük a piteformát (nekem még nincsen, de a magas falú fém serpenyő is megfelelt) és a peremére ráhagyva még legalább 3 centit, szépen körbevágjuk. A leeső szélét félretesszük rácsozáshoz.
A serpenyőt vagy pitesütőt sütőpapírral kibéleljük és beletesszük a tésztát, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen a pereme.
Az alját megszórjuk a búzadarával, kirakjuk félbevágott fügével, teszünk közé pár szem mazsolát, végül a nutellát is rákenjük a fügék tetejére.
A félretett tésztaszéleket felcsíkozzuk és miután megkentük tojással, berácsozzuk vele a pite tetejét.
Ha maradt még egy kis tésztadarabka, kinyújtjuk és vékonyra szelt félfüge szeleteket rátéve egy rózsát is tekerhetünk díszítésnek.
190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-22 perc alatt megsütjük.
Még forrón porcukorral meghintjük és kb. 15 perc elteltével már visszahűl annyira, hogy szeletelésnél nem folyik ki a nutella!
Jó étvágyat kívánok!