Francia pite erdei gyümölccsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
- 45 dkg erdei gyümölcs mix (lehet fagyasztott is)
- 10 dkg eritit
- 12,5 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl totu (folyékony állapotban)
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 mokkáskanál vaníliaőrlemény
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál zsiradék a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A piteformát kikenjük a zsiradékkal, a sütőt pedig előmelegítjük 180 °C-ra.
A gyümölcs, ha fagyasztott akkor hagyjuk kicsit felengedni, majd az édesítő felét rászórjuk és jól elkeverjük, majd ezután beleszórjuk a formába egyenletesen.
A lisztet, a sót és a fűszereket összekeverjük. A tojást, az édesítőt és a folyékony totut elkeverjük, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket és a gyümölcsre öntjük. A 180 °C-ra előmelegített sütőben tesszük és 30-40 perc alatt megsütjük.
Nem baj, ha a közepe még nem teljesen sült meg, mire kihűl szépen megdermed. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt felvágjuk.
Önmagában, porcukrozva, vagy vaníliafagyival is tökéletes desszert.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »