Francia pite erdei gyümölccsel recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
- 45 dkg erdei gyümölcs mix (lehet fagyasztott is)
- 10 dkg eritit
- 12,5 dkg finomliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl totu (folyékony állapotban)
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 mokkáskanál vaníliaőrlemény
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál zsiradék a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A piteformát kikenjük a zsiradékkal, a sütőt pedig előmelegítjük 180 °C-ra.
A gyümölcs, ha fagyasztott akkor hagyjuk kicsit felengedni, majd az édesítő felét rászórjuk és jól elkeverjük, majd ezután beleszórjuk a formába egyenletesen.
A lisztet, a sót és a fűszereket összekeverjük. A tojást, az édesítőt és a folyékony totut elkeverjük, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket és a gyümölcsre öntjük. A 180 °C-ra előmelegített sütőben tesszük és 30-40 perc alatt megsütjük.
Nem baj, ha a közepe még nem teljesen sült meg, mire kihűl szépen megdermed. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt felvágjuk.
Önmagában, porcukrozva, vagy vaníliafagyival is tökéletes desszert.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.