Francia pite erdei gyümölccsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
- 45 dkg erdei gyümölcs mix (lehet fagyasztott is)
- 10 dkg eritit
- 12,5 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl totu (folyékony állapotban)
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 mokkáskanál vaníliaőrlemény
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál zsiradék a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A piteformát kikenjük a zsiradékkal, a sütőt pedig előmelegítjük 180 °C-ra.
A gyümölcs, ha fagyasztott akkor hagyjuk kicsit felengedni, majd az édesítő felét rászórjuk és jól elkeverjük, majd ezután beleszórjuk a formába egyenletesen.
A lisztet, a sót és a fűszereket összekeverjük. A tojást, az édesítőt és a folyékony totut elkeverjük, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket és a gyümölcsre öntjük. A 180 °C-ra előmelegített sütőben tesszük és 30-40 perc alatt megsütjük.
Nem baj, ha a közepe még nem teljesen sült meg, mire kihűl szépen megdermed. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt felvágjuk.
Önmagában, porcukrozva, vagy vaníliafagyival is tökéletes desszert.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »