Foszlós lekváros bukta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben 1 ek porcukorral felfuttatjuk.
Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a margarint, a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, sót és végül a felfuttatott élesztőt, majd összedolgozzuk és alaposan kidagasztjuk.
Kelesztjük letakarva langyos helyen kb 40 percig.
Miután megkelt, kinyújtjuk és kb 20, egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. Megtöltjük kedvenc lekvárunkal és kivajazott tepsibe (28*42 cm) tesszük.
A bukták között olvasztott vajjal megkenjük, tetejüket felvert tojással lekenjük.
Szép pirosra sütjük 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt.
Tipp:
Tálaláskor vaníliás porcukorral hintem meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »