Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Foszlós lekváros bukta recept

Foszlós lekváros bukta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 8 dkg puha margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2 csomag porélesztő
    • 3,5 dl langyos tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 nagy csipet só

    Továbbá:

    • sütésálló lekvár
    • kb 5 dkg vaj
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejben 1 ek porcukorral felfuttatjuk.

    Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a margarint, a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, sót és végül a felfuttatott élesztőt, majd összedolgozzuk és alaposan kidagasztjuk.

    Kelesztjük letakarva langyos helyen kb 40 percig.

    Miután megkelt, kinyújtjuk és kb 20, egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. Megtöltjük kedvenc lekvárunkal és kivajazott tepsibe (28*42 cm) tesszük.

    A bukták között olvasztott vajjal megkenjük, tetejüket felvert tojással lekenjük.

    Szép pirosra sütjük 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt.

    Tipp:

    Tálaláskor vaníliás porcukorral hintem meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá