Foszlós lekváros bukta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 8 dkg puha margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag porélesztő
  • 3,5 dl langyos tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy csipet só

Továbbá:

  • sütésálló lekvár
  • kb 5 dkg vaj
  • 1 kisebb tojás

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben 1 ek porcukorral felfuttatjuk.

Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a margarint, a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, sót és végül a felfuttatott élesztőt, majd összedolgozzuk és alaposan kidagasztjuk.

Kelesztjük letakarva langyos helyen kb 40 percig.

Miután megkelt, kinyújtjuk és kb 20, egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. Megtöltjük kedvenc lekvárunkal és kivajazott tepsibe (28*42 cm) tesszük.

A bukták között olvasztott vajjal megkenjük, tetejüket felvert tojással lekenjük.

Szép pirosra sütjük 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt.

Tipp:

Tálaláskor vaníliás porcukorral hintem meg.