Formákban sütött kakaós kalács recept

Hozzávalók:
- 10 dkg rétesliszt
- 40 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 4+2 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 1 csipet só
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat (a kakaó kivételével) szép, fényes tésztává gyúrjuk.
Megfelezzük és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, amivel még jól átgyúrjuk a tésztát, majd kelni hagyjuk. (Ha van kenyérsütő gépünk, akkor ez egyszerűbb.).
Amikor megkeltek, egy nagyméretű gyúródeszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. A fehér tésztát alulra tesszük, megkenjük a 2 dkg olvasztott vajjal, ráhelyezzük a kakaós lapot és mint a piskótát, jó szorosan feltekerjük.
3 részre vágtam és belecsúsztattam a formákba, ráhelyeztem a záró kupakokat és 40 percig kelni hagytam. Ez idő alatt szépen “megteltek” a formák a kalácstésztákkal.
Tepsibe raktam őket és 35 percig 180 fokon sütöttem.
Ekkor levettem a formák végéről a kupakokat, 15 percig hagytam, hogy hűljenek, majd simán kicsúsztattam a formákból.
Tipp:
Az elmúlt időben ezt a kakaós kalácsot szoktam megsütni, mivel nagyon tetszik ezek a különböző alakzatban sült változat. A formákat az egyik webshopban fedeztem fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »