Formákban sütött kakaós kalács recept

Hozzávalók:
- 10 dkg rétesliszt
- 40 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 4+2 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 1 csipet só
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat (a kakaó kivételével) szép, fényes tésztává gyúrjuk.
Megfelezzük és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, amivel még jól átgyúrjuk a tésztát, majd kelni hagyjuk. (Ha van kenyérsütő gépünk, akkor ez egyszerűbb.).
Amikor megkeltek, egy nagyméretű gyúródeszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. A fehér tésztát alulra tesszük, megkenjük a 2 dkg olvasztott vajjal, ráhelyezzük a kakaós lapot és mint a piskótát, jó szorosan feltekerjük.
3 részre vágtam és belecsúsztattam a formákba, ráhelyeztem a záró kupakokat és 40 percig kelni hagytam. Ez idő alatt szépen “megteltek” a formák a kalácstésztákkal.
Tepsibe raktam őket és 35 percig 180 fokon sütöttem.
Ekkor levettem a formák végéről a kupakokat, 15 percig hagytam, hogy hűljenek, majd simán kicsúsztattam a formákból.
Tipp:
Az elmúlt időben ezt a kakaós kalácsot szoktam megsütni, mivel nagyon tetszik ezek a különböző alakzatban sült változat. A formákat az egyik webshopban fedeztem fel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »