Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Formákban sütött kakaós kalács recept

Formákban sütött kakaós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg rétesliszt
    • 40 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 4+2 dkg olvasztott vaj
    • 1 evőkanál olaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 3 evőkanál kakaó
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat (a kakaó kivételével) szép, fényes tésztává gyúrjuk.

    Megfelezzük és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, amivel még jól átgyúrjuk a tésztát, majd kelni hagyjuk. (Ha van kenyérsütő gépünk, akkor ez egyszerűbb.).

    Amikor megkeltek, egy nagyméretű gyúródeszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. A fehér tésztát alulra tesszük, megkenjük a 2 dkg olvasztott vajjal, ráhelyezzük a kakaós lapot és mint a piskótát, jó szorosan feltekerjük.

    3 részre vágtam és belecsúsztattam a formákba, ráhelyeztem a záró kupakokat és 40 percig kelni hagytam. Ez idő alatt szépen “megteltek” a formák a kalácstésztákkal.

    Tepsibe raktam őket és 35 percig 180 fokon sütöttem.

    Ekkor levettem a formák végéről a kupakokat, 15 percig hagytam, hogy hűljenek, majd simán kicsúsztattam a formákból.

    Tipp:

    Az elmúlt időben ezt a kakaós kalácsot szoktam megsütni, mivel nagyon tetszik ezek a különböző alakzatban sült változat. A formákat az egyik webshopban fedeztem fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá