Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat (a kakaó kivételével) szép, fényes tésztává gyúrjuk.
Megfelezzük és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, amivel még jól átgyúrjuk a tésztát, majd kelni hagyjuk. (Ha van kenyérsütő gépünk, akkor ez egyszerűbb.).
Amikor megkeltek, egy nagyméretű gyúródeszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. A fehér tésztát alulra tesszük, megkenjük a 2 dkg olvasztott vajjal, ráhelyezzük a kakaós lapot és mint a piskótát, jó szorosan feltekerjük.
3 részre vágtam és belecsúsztattam a formákba, ráhelyeztem a záró kupakokat és 40 percig kelni hagytam. Ez idő alatt szépen “megteltek” a formák a kalácstésztákkal.
Tepsibe raktam őket és 35 percig 180 fokon sütöttem.
Ekkor levettem a formák végéről a kupakokat, 15 percig hagytam, hogy hűljenek, majd simán kicsúsztattam a formákból.
Az elmúlt időben ezt a kakaós kalácsot szoktam megsütni, mivel nagyon tetszik ezek a különböző alakzatban sült változat. A formákat az egyik webshopban fedeztem fel.