Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferdinánd kalács recept

Ferdinánd kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 0,5 dl tej, 1 kk cukor, 6 gramm szárított élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 2 ek kristálycukor
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    A töltelékhez:

    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 vaníliás cukor

    A tekercsek lekenéséhez:

    • 5 dkg olvasztott vaj

    A kalács locsoláshoz:

    • 1,5 dl 3,5 %-os tej, vagy tejszín
    • 1 vaníliás cukor

    A 24 cm-es torta forma kenéséhez:

    • 5 dkg fagyos vaj
    • 2 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    A szárított élesztőt a fél dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a kristálycukorral, sóval elkeverjük.

    Hozzá adjuk a megkelt élesztőt, a tojás sárgákat és a 2 dl langyos tejjel dagasztjuk. Utolján az olvasztott, langyos vajjal szálasra dagasztjuk.

    Kelesztő tálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, majd 35 × 40 cm-esre nyújtjuk.

    A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot krémesre kikeverjük, majd a tésztára kenjük

    Feltekerjük szorosan henger formára és 11 db 3,5 cm-es darabokat vágunk belőle.

    A formát kivajazzuk, kristálycukorral megszórjuk az oldalát is.

    A tekercseket bele tesszük hézagosan. A tekercsek oldalát az olvasztott vajjal körbe lekenjük.

    Még 25 percet kelni hagyjuk.

    200 fokra melegített sütőbe tesszük úgy, hogy a torta formát egy nagyobb tepsibe tesszük.

    15 perc sütés után a vaníliás tejjel, vagy tejszínnel meglocsoljuk, majd 10 perc múlva újból.

    A tetejét befedjük alufóliával, hogy meg ne égjen.

    Sütés ideje összesen 35 perc volt nálam.

    Kivesszük a sütőből, 1-2 perc múlva a torta karikát levesszük, mert különben ráragad.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá