Farsangi fánk recept
Ők is elkészítették
                            Elkészítése:
1 dl langyos tejbe egy mokkáskanál cukrot keverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk egy nagy tálba. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, a rumot, az egész tojást és a tojássárgákat. Belekeverjük a felfuttatott élesztőt is.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék langyos tejet, miközben a tésztát jól kidagasztjuk. Addig dolgozzuk, amíg szép hólyagos lesz. Végül beleforgatjuk az olvasztott vajat, és addig dagasztjuk, amíg a tészta fényes, hólyagos lesz, és elválik az edény falától. Ha szükséges, kevés tejet még adhatunk hozzá.
A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk. Mindegyik közepét az ujjunkkal kissé benyomjuk, majd letakarva 15 percig pihentetjük.
A fánkokat nem túl forró olajban sütjük. Először mindig a felső felükkel lefelé tesszük az olajba, a lisztezett rész kerül felülre. Fedő alatt sütjük kb. 1 percig, majd megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük világosra.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk, és a mélyedésekbe baracklekvárt teszünk. Kínálhatjuk külön is a lekvárt.
Tipp
Ha szeretnénk, a baracklekvár helyett málnalekvárral vagy szilvalekvárral is kínálhatjuk. A rum segít abban is, hogy a fánk ne szívjon túl sok olajat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
 







