Képviselőfánk recept

Elkészítése:
A tésztához a vajat a vízzel egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Eleinte le fog tapadni, de amikor már összeáll és elválik az edény falától, kész is van. Levesszük a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Az eredmény egy sűrűbb, nokedlitésztához hasonló massza lesz, ami nem folyik, de kicsit terül, amikor a habverőről leütögetjük.
A masszát habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kisebb halmokat nyomunk. A halmokat vízzel alaposan megspricceljük, és 200-210 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fontos, hogy a sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját! A tészta minimum 20 perc alatt sül készre, és akkor jó, ha a repedéseknél is ugyanolyan színű, mint a kisült rész. Ha nem sül át rendesen, összeeshet. A kisült tésztahalmokat rácsra tesszük hűlni, majd levágjuk a tetejüket, úgy, hogy megjegyezzük, melyik melyikhez illik.
A vaníliakrémhez a tojásfehérjéket a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. Közben a tej kétharmadát a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a maradék cukorral, a hideg tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd a forró vaníliás tejhez öntjük. Az egészet visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ha elkezd visszalágyulni, kész is. Még forrón több részletben hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
A kész krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a kihűlt tésztahalmokat. Ha a krém kissé megdermedt, felvert tejszínt nyomunk a tetejükre, majd ráhelyezzük a tésztasapkát. A sapkákat ízlés szerint karamellbe mártjuk és mandulaszeletekkel megszórjuk. A karamellhez néhány evőkanál cukrot lassan felolvasztunk, és kicsit hűlni hagyjuk, mielőtt belemártjuk a tésztát.
Végül a megtöltött tésztákat pár órára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljanak és összeérjenek az ízek. Így lesz tökéletes a végeredmény!
Ebből az adagból kb. 15-20 db lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »