Képviselőfánk recept

Elkészítése:
A tésztához a vajat a vízzel egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Eleinte le fog tapadni, de amikor már összeáll és elválik az edény falától, kész is van. Levesszük a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Az eredmény egy sűrűbb, nokedlitésztához hasonló massza lesz, ami nem folyik, de kicsit terül, amikor a habverőről leütögetjük.
A masszát habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kisebb halmokat nyomunk. A halmokat vízzel alaposan megspricceljük, és 200-210 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fontos, hogy a sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját! A tészta minimum 20 perc alatt sül készre, és akkor jó, ha a repedéseknél is ugyanolyan színű, mint a kisült rész. Ha nem sül át rendesen, összeeshet. A kisült tésztahalmokat rácsra tesszük hűlni, majd levágjuk a tetejüket, úgy, hogy megjegyezzük, melyik melyikhez illik.
A vaníliakrémhez a tojásfehérjéket a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. Közben a tej kétharmadát a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a maradék cukorral, a hideg tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd a forró vaníliás tejhez öntjük. Az egészet visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ha elkezd visszalágyulni, kész is. Még forrón több részletben hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
A kész krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a kihűlt tésztahalmokat. Ha a krém kissé megdermedt, felvert tejszínt nyomunk a tetejükre, majd ráhelyezzük a tésztasapkát. A sapkákat ízlés szerint karamellbe mártjuk és mandulaszeletekkel megszórjuk. A karamellhez néhány evőkanál cukrot lassan felolvasztunk, és kicsit hűlni hagyjuk, mielőtt belemártjuk a tésztát.
Végül a megtöltött tésztákat pár órára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljanak és összeérjenek az ízek. Így lesz tökéletes a végeredmény!
Ebből az adagból kb. 15-20 db lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »