Képviselőfánk recept

Elkészítése:
A tésztához a vajat a vízzel egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Eleinte le fog tapadni, de amikor már összeáll és elválik az edény falától, kész is van. Levesszük a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Az eredmény egy sűrűbb, nokedlitésztához hasonló massza lesz, ami nem folyik, de kicsit terül, amikor a habverőről leütögetjük.
A masszát habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kisebb halmokat nyomunk. A halmokat vízzel alaposan megspricceljük, és 200-210 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fontos, hogy a sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját! A tészta minimum 20 perc alatt sül készre, és akkor jó, ha a repedéseknél is ugyanolyan színű, mint a kisült rész. Ha nem sül át rendesen, összeeshet. A kisült tésztahalmokat rácsra tesszük hűlni, majd levágjuk a tetejüket, úgy, hogy megjegyezzük, melyik melyikhez illik.
A vaníliakrémhez a tojásfehérjéket a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. Közben a tej kétharmadát a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a maradék cukorral, a hideg tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd a forró vaníliás tejhez öntjük. Az egészet visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ha elkezd visszalágyulni, kész is. Még forrón több részletben hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
A kész krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a kihűlt tésztahalmokat. Ha a krém kissé megdermedt, felvert tejszínt nyomunk a tetejükre, majd ráhelyezzük a tésztasapkát. A sapkákat ízlés szerint karamellbe mártjuk és mandulaszeletekkel megszórjuk. A karamellhez néhány evőkanál cukrot lassan felolvasztunk, és kicsit hűlni hagyjuk, mielőtt belemártjuk a tésztát.
Végül a megtöltött tésztákat pár órára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljanak és összeérjenek az ízek. Így lesz tökéletes a végeredmény!
Ebből az adagból kb. 15-20 db lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »