Képviselőfánk recept

Elkészítése:
A tésztához a vajat a vízzel egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Eleinte le fog tapadni, de amikor már összeáll és elválik az edény falától, kész is van. Levesszük a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Az eredmény egy sűrűbb, nokedlitésztához hasonló massza lesz, ami nem folyik, de kicsit terül, amikor a habverőről leütögetjük.
A masszát habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kisebb halmokat nyomunk. A halmokat vízzel alaposan megspricceljük, és 200-210 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fontos, hogy a sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját! A tészta minimum 20 perc alatt sül készre, és akkor jó, ha a repedéseknél is ugyanolyan színű, mint a kisült rész. Ha nem sül át rendesen, összeeshet. A kisült tésztahalmokat rácsra tesszük hűlni, majd levágjuk a tetejüket, úgy, hogy megjegyezzük, melyik melyikhez illik.
A vaníliakrémhez a tojásfehérjéket a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. Közben a tej kétharmadát a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a maradék cukorral, a hideg tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd a forró vaníliás tejhez öntjük. Az egészet visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ha elkezd visszalágyulni, kész is. Még forrón több részletben hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
A kész krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a kihűlt tésztahalmokat. Ha a krém kissé megdermedt, felvert tejszínt nyomunk a tetejükre, majd ráhelyezzük a tésztasapkát. A sapkákat ízlés szerint karamellbe mártjuk és mandulaszeletekkel megszórjuk. A karamellhez néhány evőkanál cukrot lassan felolvasztunk, és kicsit hűlni hagyjuk, mielőtt belemártjuk a tésztát.
Végül a megtöltött tésztákat pár órára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljanak és összeérjenek az ízek. Így lesz tökéletes a végeredmény!
Ebből az adagból kb. 15-20 db lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »