Képviselőfánk recept
Hozzávalók
A tésztához:
- 2,5 dl víz
- 25 dkg zsír
- csipet só
- 50 dkg liszt
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás puding
- ízlés szerint cukor ( kb. 8-10 evőkaná)
- 1/2 liter habtejszín
- 1 csomag zselatin kevés vízben feloldva
Elkészítése:
A vizet, a zsírt és a sót egy edénybe tesszük és összeforraljuk. Belekeverjük a lisztet, jól eldolgozzuk, majd félre tesszük hűlni.
Ha már langyos a tészta, akkor egyesével hozzáekverjük a tojásokat robotgép segítéségével. Minden egyes tojást jól eldolgozunk a masszába.
Ha elkészült nyomózsákba tesszük és zsírpapírra kis halmokat nyomunk, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
A sütő ajtaját nem szabad kinyitni amíg sül a tésztánk, mert összeesik. Ez nálam 15-20 perc volt. Persze függ a fánkok méretétől is a sütési idő.
Elkészítjük a krémet:
A tejszínből kemény habot verünk.
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, ha kihűlt simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínhab felét, majd a felolvasztott zselatint.
A megsült, kihűlt, kettévágott tésztát megtöltjük a krémmel, majd tejszínhabbal.
Tetejüket ráhelyezzük és porcukrozzuk.