Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók

    A tésztához:

    • 2,5 dl víz
    • 25 dkg zsír
    • csipet só
    • 50 dkg liszt
    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 1 liter tej
    • 2 csomag vaníliás puding
    • ízlés szerint cukor ( kb. 8-10 evőkaná)
    • 1/2 liter habtejszín
    • 1 csomag zselatin kevés vízben feloldva

    Elkészítése:

    A vizet, a zsírt és a sót egy edénybe tesszük és összeforraljuk. Belekeverjük a lisztet, jól eldolgozzuk, majd félre tesszük hűlni.

    Ha már langyos a tészta, akkor egyesével hozzáekverjük a tojásokat robotgép segítéségével. Minden egyes tojást jól eldolgozunk a masszába.

    Ha elkészült nyomózsákba tesszük és zsírpapírra kis halmokat nyomunk, majd 200 fokos sütőben megsütjük.

    A sütő ajtaját nem szabad kinyitni amíg sül a tésztánk, mert összeesik. Ez nálam 15-20 perc volt. Persze függ a fánkok méretétől is a sütési idő.

    Elkészítjük a krémet:

    A tejszínből kemény habot verünk.

    A pudingot a szokásos módon elkészítjük, ha kihűlt simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínhab felét, majd a felolvasztott zselatint.

    A megsült, kihűlt, kettévágott tésztát megtöltjük a krémmel, majd tejszínhabbal.

    Tetejüket ráhelyezzük és porcukrozzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá