Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csöröge fánk recept

Csöröge fánk
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg vaj
    • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál rum
    • a sütéshez olaj

    Elkészítése:

    A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót.

    Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, 2 evőkanál tejfölt és a rumot. Alaposan összedolgozzuk, letakarjuk és egy fél órára hidegre tesszük.

    A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, majd derelyevágóval 8-10 cm oldalú négyzeteket vágunk belőle.

    Nagy lábosban forró olajban mindkét oldalát világosra sütjük.

    Tálra tesszük és melegen porcukorral vagy vaníliás cukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá