Csöröge fánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csöröge fánk

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • a sütéshez olaj

Elkészítése:

A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót.

Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, 2 evőkanál tejfölt és a rumot. Alaposan összedolgozzuk, letakarjuk és egy fél órára hidegre tesszük.

A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, majd derelyevágóval 8-10 cm oldalú négyzeteket vágunk belőle.

Nagy lábosban forró olajban mindkét oldalát világosra sütjük.

Tálra tesszük és melegen porcukorral vagy vaníliás cukorral megszórjuk.