Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bomboloni (olasz fánk) recept

Bomboloni (olasz fánk)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 55 dkg finomliszt
    • 8 dkg cukor
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 7 dkg puha vaj
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 g vaníliás cukor

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 40 g vaníliás pudingpor
    • 5 evőkanál cukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 1 dl tejszínhab

    Forgatáshoz:

    • kristálycukor
    • kevés fahéj

    Sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

    A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összeállítjuk a tésztát, majd addig gyúrjuk, amíg rugalmas, sima felületű nem lesz.

    Letakarjuk és 1-1,5 órán át kelesztjük.

    Töltelék:

    Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A pugingport és a cukrot csomómentesre elkeverjük a tejben, majd sűrűre felfőzzük. Felületét folpackkal telakarjuk és kihűtjük teljesen.

    A tejszínt felverjük habbá. A pudingot átkeverjük robotgéppel, majd egyneműsítjük a tejszínnel. Töltés előtt habzsákba szedjük (ha van, akkor tegyünk a végére fánktöltő hegyet, ha nincs, akkor csak vágjunk rá egy kicsi lyukat).

    Sütés:

    A megkelt tésztát egy nyújtólapra borítjuk és kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk és félretesszük kelni. Takarjuk le! Ha nem szeretnénk vacakolni a leeső részekkel, akkor osszuk a megkelt tésztát 13 egyenlő részre, gömbölyítsük a tésztákat egyenként, az aljukat zárjuk le és ugyanúgy tegyük félre kelni. Takarjuk le. Kelesszük kb 45-60 percig.

    Közben egy magasabb falú edényben kezdjünk bőséges olajat melegíteni. Közepes lángon süssük a fánok azon oldalát pirosra, amik nem voltak az asztalon, majd a másik felüket is süssük szép pirosra.

    Egy szűrőkanállal szedjük ki papírtörlőre, majd még langyosan forgassuk meg fahéjas cukorban minden oldalát.

    Töltés:

    Kés vagy fakanál nyelének segítségével helyet készítünk a tölteléknek és a habzsákból megtöltjük a fánkokat a vaníliás krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá