Fahéjas tekercs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Először felfuttatjuk az élesztőt, vagyis a meglangyosított tejben, kevés cukor hozzáadásával, feloldjuk az összemorzsolt élesztőt.
Közben egy tálba kimérjük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, puha vajat, tojást és a felfuttatott élesztőt, a tejet részletekben adagoljuk hozzá.
Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg közepes keménységű tésztát kapunk, a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában.
Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kettévágjuk és vékonyra nyújtjuk. Fánkszaggatóval négy kört vágunk a kinyújtott tésztából. A kör alakú tésztákon nyújtófával párszor átmegyünk, majd egymásra helyezzük úgy, hogy félig fedjék egymást.
Feltekerjük és félbevágjuk. A félbevágott tésztát formázzuk a következők szerint. A tészta oldalát csipkedjük be alulra, minél jobban tűrjük be a tésztát, annál inkább nyílik szét és kezd rózsára hasonlítani.
A megformázott tésztát tegyük olajjal kikent muffin sütőbe és meleg helyen pihentessük még 20–30 percen keresztül.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tésztát kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg a cukor és fahéj keverékével. Tegyük a sütőbe és 15-20 perc alatt süssük pirosra.