Fahéjas csiga, krémsajtos mázzal recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg (kalács)liszt ennek hiányában finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg élesztő
- 4 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 2,5 dl langyos tej
- csipet só
A töltelékhez:
- 14 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- őrölt fahéj ízlés szerint
A mázhoz:
- 15 dkg natúr vajkrém
- 2 csapott ek porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- csipet só
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 0,5 dl langyos, cukros tejben.
A tészta többi hozzávalójából és a felfutott élesztőből puha tésztát dagasztunk, majd langyos helyen 3/4 órát kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, vékony négyzet alakúra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, valamint megszórjuk fahéjjal és a cukorral. Feltekerjük a tésztát, majd kb 3 cm széles darabokra szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt, vagy vajjal kikent tepsibe helyezzük a csigákat, legalább 2 cm távolságra egymástól. A tetejüket megkenjük tojással és további fél órát kelesztjük.
Ezután előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve egy konyharuhával letakarva kihűtjük a csigákat. A vajkrémet kikeverjük a porcukorral, egy csipet sóval és a vaníliával, majd ezzel a mázzal kenjük meg a csigák tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »