Fahéjas csiga, krémsajtos mázzal recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg (kalács)liszt ennek hiányában finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg élesztő
- 4 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 2,5 dl langyos tej
- csipet só
A töltelékhez:
- 14 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- őrölt fahéj ízlés szerint
A mázhoz:
- 15 dkg natúr vajkrém
- 2 csapott ek porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- csipet só
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 0,5 dl langyos, cukros tejben.
A tészta többi hozzávalójából és a felfutott élesztőből puha tésztát dagasztunk, majd langyos helyen 3/4 órát kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, vékony négyzet alakúra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, valamint megszórjuk fahéjjal és a cukorral. Feltekerjük a tésztát, majd kb 3 cm széles darabokra szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt, vagy vajjal kikent tepsibe helyezzük a csigákat, legalább 2 cm távolságra egymástól. A tetejüket megkenjük tojással és további fél órát kelesztjük.
Ezután előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve egy konyharuhával letakarva kihűtjük a csigákat. A vajkrémet kikeverjük a porcukorral, egy csipet sóval és a vaníliával, majd ezzel a mázzal kenjük meg a csigák tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »