Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édesburgonyakrémes áfonyás csiga recept

Édesburgonyakrémes áfonyás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 kk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek olaj
    • 25 g friss élesztő
    • langyos tej

    Töltelék:

    • 25 dkg édesburgonya (hámozott súly)
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tk vanília kivonat
    • kb 15 dkg áfonya

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.

    A lisztet alaposan összemorzsoljuk a vajjal, összekeverjük a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, az olajat és annyi tejet, hogy összeálljon a tészta.

    Jól összegyúrjuk, majd letakarva 30 percig kelesztjük.

    A megfőtt és áttört burgonyát kihűtjük, ízesítjük és krémesre keverjük a tejföllel, a tojások sárgájával és a keményítővel.

    A tésztát két cipóra osztjuk és lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk, rákenjük a krém felét és megszórjuk áfonyával. Feltekerjük mint a bejglit, majd kb 2 ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk.

    Így járunk el a másik tésztacipóval is.

    A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, tetejüket lekenjük tojássárgával és 20 percig pihentetjük, majd előmelegített, 190 °C-os sütőben szép aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá