Eclair fánk házi főzött krémmel recept

Elkészítése:
A tűzhelyet bekapcsoljuk 220 fokra.
A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre, és addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire csík alakban visszük fel a tésztát. A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel.
Betesszük a sütőbe. Fél óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra visszavesszük és készre sütjük.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, így hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni.
Ha kihált, a tetejüket levágjuk. Nekem szép üreges lett, nem volt szükség hártya eltávolítására.
Krém készítés:
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk. Sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot.
A tejszínt keményre felverjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rátesszük a tejszínt, végül a fánk kalapját.
Porcukorral enyhén meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »