Eclair fánk házi főzött krémmel recept
Elkészítése:
A tűzhelyet bekapcsoljuk 220 fokra.
A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre, és addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire csík alakban visszük fel a tésztát. A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel.
Betesszük a sütőbe. Fél óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra visszavesszük és készre sütjük.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, így hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni.
Ha kihált, a tetejüket levágjuk. Nekem szép üreges lett, nem volt szükség hártya eltávolítására.
Krém készítés:
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk. Sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot.
A tejszínt keményre felverjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rátesszük a tejszínt, végül a fánk kalapját.
Porcukorral enyhén meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

