Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós óriás csiga recept

Diós óriás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 50 dkg finomliszt
    • 12 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Formához:

    • diónyi vaj vagy margarin

    Kenéshez:

    • 1 ek tej vagy tejszín 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgájával elkeverve

    Töltelékhez:

    • 50 g mazsola
    • reszelt citromhéj
    • 1 dl tej
    • 8 dkg kristálycukor
    • 3 dkg margarin vagy vaj
    • 15 dkg darált dió
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, majd kétszeresére kelesztjük.

    Elkészítjük a tölteléket: felforraljuk a tejet a kristálycukorral és a vajjal, hozzáadjuk a diót és a zsemlemorzsát, 2-3 percig főzzük.

    Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük a vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, majd hagyjuk kihűlni.

    2 db 24 cm-es kapcsos formát vagy kerek sütőedényt kikenünk margarinnal.

    A tésztát két cipóra osztjuk és kb 20*40 cm-es téglalappá nyújtjuk.

    A töltelék felét rákenjük, feltekerjük, majd csiga vonalban feltekerjük és beletesszük a formákba úgy, hogy a tésztatekercsek vágott vége középre kerüljön.

    Konyharuhával letakarva addig kelesztjük,míg egészen ki nem töltik a formát.

    Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá