Hozzávalók:
Tésztához:
Formához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, majd kétszeresére kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket: felforraljuk a tejet a kristálycukorral és a vajjal, hozzáadjuk a diót és a zsemlemorzsát, 2-3 percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük a vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, majd hagyjuk kihűlni.
2 db 24 cm-es kapcsos formát vagy kerek sütőedényt kikenünk margarinnal.
A tésztát két cipóra osztjuk és kb 20*40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A töltelék felét rákenjük, feltekerjük, majd csiga vonalban feltekerjük és beletesszük a formákba úgy, hogy a tésztatekercsek vágott vége középre kerüljön.
Konyharuhával letakarva addig kelesztjük,míg egészen ki nem töltik a formát.
Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.