Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-krémes kalács recept

Diós-krémes kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 30 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg ráma margarin (olvasztott)
    • 3 dl tej (langyos)
    • 1 csomag instant élesztőpor
    • 2 kk cukor
    • 1 csipet só

    Krém hozzávalói:

    • 4 dl tej (hideg)
    • fél csomag Dr. Oetker házi krémes krémpor
    • kb. 2-3 maréknyi dió (darált)
    • 2 ek. kristálycukor

    Lekenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 csepp tej

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet bele tesszük egy mély kelesztő tálba, majd bele öntjük az 1 dl langyos tejben felfuttatott kovászt és még hozzá adjuk a olvasztott margarint, a tojássárgáját, a cukrot, a sót és a maradék langyos tejet.

    Jól összegyúrjuk, hogy egy lágyabb kalács szerű tésztát kapjunk (ha szükséges tegyünk hozzá még egy kis lisztet). Konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.

    Míg pihen a tészta addig elkészítjük a krémet: a 4 dl hideg tejbe beletesszük a krémport és gépi habverővel sűrű krémmé felverjük.

    Pihentetés után egy lisztezett, sík felületen téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát és a krémmel megkenjük.

    A megmaradt krémet pedig a tészta hosszabbik oldalára egy evőkanál segítségével halmokat rakunk sorba. Végül pedig az egészet megszórjuk a cukrozott darált dióval, majd a tésztát feltekerjük, mint a bejglit.

    Kivajazott, lisztezett kuglóf sütőformába beletesszük a feltekert tésztát (ha nincs kuglóf sütőformád, akkor akár egy kerek torta sütőformába is beleteheted). Tésztát letakarjuk konyharuhával és most kb. 40 percig pihentetjük.

    Pihentetés után a tetejét egy csepp tejjel kevert tojássárgájával lekenjük és kb. 170-180 fokon megsütjük.

    Ha megsült és kihűlt a tészta utána a tetejét megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá