Diós-krémes kalács recept
 
                            Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg ráma margarin (olvasztott)
- 3 dl tej (langyos)
- 1 csomag instant élesztőpor
- 2 kk cukor
- 1 csipet só
Krém hozzávalói:
- 4 dl tej (hideg)
- fél csomag Dr. Oetker házi krémes krémpor
- kb. 2-3 maréknyi dió (darált)
- 2 ek. kristálycukor
Lekenéshez:
- 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 csepp tej FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 csepp tej
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztet bele tesszük egy mély kelesztő tálba, majd bele öntjük az 1 dl langyos tejben felfuttatott kovászt és még hozzá adjuk a olvasztott margarint, a tojássárgáját, a cukrot, a sót és a maradék langyos tejet.
Jól összegyúrjuk, hogy egy lágyabb kalács szerű tésztát kapjunk (ha szükséges tegyünk hozzá még egy kis lisztet). Konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.
Míg pihen a tészta addig elkészítjük a krémet: a 4 dl hideg tejbe beletesszük a krémport és gépi habverővel sűrű krémmé felverjük.
Pihentetés után egy lisztezett, sík felületen téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát és a krémmel megkenjük.
A megmaradt krémet pedig a tészta hosszabbik oldalára egy evőkanál segítségével halmokat rakunk sorba. Végül pedig az egészet megszórjuk a cukrozott darált dióval, majd a tésztát feltekerjük, mint a bejglit.
Kivajazott, lisztezett kuglóf sütőformába beletesszük a feltekert tésztát (ha nincs kuglóf sütőformád, akkor akár egy kerek torta sütőformába is beleteheted). Tésztát letakarjuk konyharuhával és most kb. 40 percig pihentetjük.
Pihentetés után a tetejét egy csepp tejjel kevert tojássárgájával lekenjük és kb. 170-180 fokon megsütjük.
Ha megsült és kihűlt a tészta utána a tetejét megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

 








