Dióhabos csigatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Dióhab:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- barnacukor
- darált dió
- olvasztott vaj
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész, beletesszük az olvasztott vajat és addig dagasztjuk, amíg a keverőtáltól a tészta el nem válik.
50-60 percig letakarva pihentetjük.
Közben vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, végül belekeverjük a darált diót.
Ha a tészta megkelt, nyújtófa segítségével téglalap alakúra nyújtjuk, a dióhabbal lekenjük, majd feltekerjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
3-4 cm-es darabokra vágjuk a tésztát, majd a tortaformába rakjuk. A csigákat körben kenjük olvasztott vajjal.
Kb 15-20 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, tetejét cukros dióval megszórjuk, előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon.
Tálaláskor porcukorral szórva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »