Dióhabos csigatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Dióhab:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- barnacukor
- darált dió
- olvasztott vaj
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész, beletesszük az olvasztott vajat és addig dagasztjuk, amíg a keverőtáltól a tészta el nem válik.
50-60 percig letakarva pihentetjük.
Közben vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, végül belekeverjük a darált diót.
Ha a tészta megkelt, nyújtófa segítségével téglalap alakúra nyújtjuk, a dióhabbal lekenjük, majd feltekerjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
3-4 cm-es darabokra vágjuk a tésztát, majd a tortaformába rakjuk. A csigákat körben kenjük olvasztott vajjal.
Kb 15-20 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, tetejét cukros dióval megszórjuk, előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon.
Tálaláskor porcukorral szórva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »