Dióhabos csigatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Dióhab:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- barnacukor
- darált dió
- olvasztott vaj
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész, beletesszük az olvasztott vajat és addig dagasztjuk, amíg a keverőtáltól a tészta el nem válik.
50-60 percig letakarva pihentetjük.
Közben vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, végül belekeverjük a darált diót.
Ha a tészta megkelt, nyújtófa segítségével téglalap alakúra nyújtjuk, a dióhabbal lekenjük, majd feltekerjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
3-4 cm-es darabokra vágjuk a tésztát, majd a tortaformába rakjuk. A csigákat körben kenjük olvasztott vajjal.
Kb 15-20 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, tetejét cukros dióval megszórjuk, előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon.
Tálaláskor porcukorral szórva kínáljuk!