Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dióhabos csigatorta recept

Dióhabos csigatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 dl tej
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Dióhab:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg darált dió

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • barnacukor
    • darált dió
    • olvasztott vaj

    Elkészítése:

    A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész, beletesszük az olvasztott vajat és addig dagasztjuk, amíg a keverőtáltól a tészta el nem válik.

    50-60 percig letakarva pihentetjük.

    Közben vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, végül belekeverjük a darált diót.

    Ha a tészta megkelt, nyújtófa segítségével téglalap alakúra nyújtjuk, a dióhabbal lekenjük, majd feltekerjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

    3-4 cm-es darabokra vágjuk a tésztát, majd a tortaformába rakjuk. A csigákat körben kenjük olvasztott vajjal.

    Kb 15-20 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, tetejét cukros dióval megszórjuk, előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon.

    Tálaláskor porcukorral szórva kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá