Hozzávalók:
Tészta:
Dióhab:
Tetejére:
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész, beletesszük az olvasztott vajat és addig dagasztjuk, amíg a keverőtáltól a tészta el nem válik.
50-60 percig letakarva pihentetjük.
Közben vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, végül belekeverjük a darált diót.
Ha a tészta megkelt, nyújtófa segítségével téglalap alakúra nyújtjuk, a dióhabbal lekenjük, majd feltekerjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
3-4 cm-es darabokra vágjuk a tésztát, majd a tortaformába rakjuk. A csigákat körben kenjük olvasztott vajjal.
Kb 15-20 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, tetejét cukros dióval megszórjuk, előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon.
Tálaláskor porcukorral szórva kínáljuk!