Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dióba hempergetett szilvás gombóc recept

Dióba hempergetett szilvás gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • diónyi zsír
    • 1 tk só
    • kb 25-30 dkg liszt
    • 40 dkg házi szilvalekvár
    • darált dió, cukor, fahéj a hempergetéshez

    Elkészítése:

    A burgonyát enyhén sós vízben héjastul megfőzzük, majd eltávolítjuk a héját és még melegen burgonyanyomón áttörjük.

    Ha a burgonya teljesen kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a sót, a zsírt és a lisztet (amennyit felvesz a burgonya) és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle.

    Egy fazékban vizet forralunk és megsózzuk.

    A tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm-es vastagságúra kinyújtjuk és kb 7*7 cm-es kockákra szabjuk. Mindegyik tészta közepére 1-1 tk szilvalekvárt teszünk, majd a tészta négy sarkát középre hajtva összecsípjük és gombóccá formázzuk.

    A gombócokat a forrásban levő vízbe helyezzük és amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig még főzzük.

    A diót, a cukorral fahéjjal összekeverjük és a megfőtt gombócokat meghempergetjük benne.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá