Dióba hempergetett szilvás gombóc recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- diónyi zsír
- 1 tk só
- kb 25-30 dkg liszt
- 40 dkg házi szilvalekvár
- darált dió, cukor, fahéj a hempergetéshez
Elkészítése:
A burgonyát enyhén sós vízben héjastul megfőzzük, majd eltávolítjuk a héját és még melegen burgonyanyomón áttörjük.
Ha a burgonya teljesen kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a sót, a zsírt és a lisztet (amennyit felvesz a burgonya) és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle.
Egy fazékban vizet forralunk és megsózzuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm-es vastagságúra kinyújtjuk és kb 7*7 cm-es kockákra szabjuk. Mindegyik tészta közepére 1-1 tk szilvalekvárt teszünk, majd a tészta négy sarkát középre hajtva összecsípjük és gombóccá formázzuk.
A gombócokat a forrásban levő vízbe helyezzük és amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig még főzzük.
A diót, a cukorral fahéjjal összekeverjük és a megfőtt gombócokat meghempergetjük benne.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »